Bent u op zoek naar een bijzonder meubel, wat perfect bij de stijl van het huis en bij u past. Waar feitelijk alle wensen in verenigd zijn.Dat kan een tijdrovende klus worden, wat uiteindelijk meestal resulteert in een compromis.Dat is niet alleen jammer, maar ook nog eens onnodig. Er is ook de optie om het gewenste meubel op maat te laten maken, wat zo zijn voordelen heeft.

  • Geen tijdverslindende zoektocht.
  • Geen compromis m.b.t. uiterlijk en functionaliteit.
  • De beschikbare ruimte kan volledig worden benut. Schuine kanten en rare hoeken kunnen in het ontwerp worden opgenomen.
  • Het meubel is uniek en eventueel naar uw eigen ontwerp. Er is geen tweede.
  • In de regel is het uiteindelijk nog een besparing ook.Geen investering van tijd en reiskosten. Een slimme toepassing en keuze van gewenste materialen.

Kosten en baten

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de kostprijs van het meubel hoger ligt dan een standaardmeubel. Dan kan gebeuren als er bijzondere functionaliteiteisen zijn of toch voor een duurder materiaalsoort gekozen wordt. Een extra investering kan dan toch zo zijn voordelen hebben.Het meubel is helemaal naar uw eigen stijl en ontwerp, alsmede de functionaliteit en maatvoering.
De kans dat u op het meubel raakt uit gekeken of dat er iets beters te vinden is, is klein.Mocht u er afstand van moeten doen, omdat het meubel nergens anders toepasbaar is of zelfs vast staat, dan is er nog niets verloren. Een mooi ontworpen en vervaardigd meubel vergroot de aantrekkelijkheid en onderscheidende waarde van het huis. Daardoor stijgt de waarde.

Het oude dressoir van oma geërfd

Op zich een mooi meubel, maar er is al een dressoir in huis en die van oma valt toch wel uit de toon. Toch heeft de kast van oma ook sentimentele waarde. Opslaan of toch maar weg doen?
Er is nog een andere mogelijkheid! Geef het meubel een make over en een nieuwe kans.Dat kan subtiel door simpel de knoppen te vervangen, een plankje er bij of juist er uit en eventueel een kleurtje.
Een ingrijpende make-over is echter ook een optie, waarbij het meubel een heel nieuwe bestemming krijgt. Een computer of televisie meubel, maar ook een brocant bureau hoort tot de mogelijkheid. Sleutelen aan antieke meubelen is geen aanrader.
Ze hebben door hun leeftijd waarde gekregen voor de verzamelaar en dat gaat met één bewerking geheel of gedeeltelijk verloren. Alleen verven kan al funest zijn. Door dat het oud hout is moet je het goed ontvetten. Mede door dat het oud hout betreft met de nodige droogscheurtjes en beschadigingen, zal de verf dieper doordringen. Dit komt de hechting wel ten goede. Wil je het meubel later weer blank maken, dan moet daar zovel mechanisch geweld voor gebruikt worden, dat je het oorspronkelijke ontwerp gaat veranderen. Wanneer de vorm intact blijft, zal het toch ten koste gaan van de details in het houtsnijwerk. Toch kan je er meer mee, als je de fantasie even de vrije loop laat. Een antieke stoel kan als blikvanger naast een bed gezet worden.Met een wekker op de zitting en kleding over de leuning wordt het een nachtkastje en dress boy in één. De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een verassend contrast.