Op zoek naar je eigen identiteit.

Je eerste woning of een nieuw adres? Daar wil je weer wat bijzonders van maken. De juiste mix van mooi, functioneel en helemaal jij. Interieurideeën zijn er in overvloed. Interieurmagazines, woonwinkels en Internet zijn enkele bronnen voor inspiratie, maar geven niet jouw identiteit. Het zijn immers ontwerpen van anderen. je zou de ideeën en de sfeer van deze interieurs kunnen kopiëren, maar het zal snel gaan vervelen.

 Verbrede vensterbank

Stijl, smaak en behoefte bepalen.

Door gebruik te maken van diverse woonmagazines en Internet, kan je bepalen welke stijl het best bij je past. Andere inspiratiebronnen kunnen vakantiefoto's en bezoeken aan woonwinkels en andere openbare gebouwen zijn. Tijdens de bezoeken kun je monsters van verf, gordijnstof, wandafwerking en vloerbedekking verzamelen. Ook objecten, die feitelijk niets met wonen te maken hebben, kunnen een inspiratiebron zijn. Door uiteindelijk aan een bepaalde stijl je eigen smaak en functionaliteit toe te voegen, geef je er je eigen identiteit aan. Natuurlijk kan het zijn dat meerdere stijlen je aanspreken. Mixen is een optie en kan verrassende resultaten geven, maar je kan ook meerdere ruimtes een eigen stijl geven. 

De uitvoering.

Door de verzamelde afbeeldingen, kleuren en materialen in een interieurplan te verwerken worden je ideeën een feit. Een onderdeel van het interieurplan is een moodboard. Op een moodboard worden verschillende onderdelen tot een geheel gemaakt. Het is een visuele vertaling van jouw wensen. Naast de inzichtelijkheid die je zo voor je zelf creëert, is het een uitstekend hulpmiddel om je wensen en ideeën naar anderen te vertalen, die je nodig hebt voor de uiteindelijke verwezenlijking. Verschillende accessoires en kleuren dragen toe aan een sfeer. Stalen van stoffen en verf meenemen is nodig, wanneer je op zoek gaat naar accessoires. Een ander voordeel van accessoires is dat een ruimte bij wisseling met andere materialen en kleuren snel een andere sfeer krijgt. Laat je niet afleiden van je plan. Laat je niet verleiden tot het doen van aankopen die leuk zijn maar niet passen bij de gewenste sfeer. Persoonlijke spullen, foto’s en collecties geven een interieur een persoonlijk karakter. Bij het creëeren van een sfeer moet je durven experimenteren. Daar het hier om losse elementen gaat, is een verandering bij een ongewenste ontwikkeling eenvoudig terug te draaien. Bijzondere kleuren die een grote oppervlakte bestrijken, zoals een behangen of geverfde muur, drukken en zwaar stempel op een ruimte. Een simpel kamerscherm in de gewenste kleur geeft een goede indicatie van het effect. Kunstmatige en natuurlijke verlichting zorgen ook voor een andere sfeer en effect op de kleur. Een zwarte zithoek in een moderne omgeving geeft overdag een fraai beeld, maar kan 's avonds bij kunstlicht heel somber aandoen. Gekleurde kussens of een plaid kan dan uitkomst brengen.